Herend Apponyi of Chinese Bouquet servies: Een tijdloos meesterwerk

Het Herend Apponyi – Chinese Bouquet servies, gemaakt door de prestigieuze Herend porselein maker uit Hongarije, staat symbool voor verfijning en tijdloze elegantie. Dit servies, met zijn rijke geschiedenis en sublieme vakmanschap, is een ware schat voor elke liefhebber van hoogwaardig porselein. Als expert in porselein kunnen we niet anders dan de schoonheid en het vakmanschap waarmee dit servies is gemaakt benadrukken.

De geschiedenis van Herend porselein

De Herend Porseleinmanufaktuur, opgericht in 1826 in Hongarije, heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd voor het vervaardigen van fijn porselein van ongeëvenaarde kwaliteit. Het Apponyi Chinese Bouquet servies werd geïntroduceerd in de vroege 20e eeuw en is sindsdien een iconisch onderdeel van het Herend assortiment. De naam “Apponyi” verwijst naar Graaf Albert Apponyi, een Hongaarse aristocraat en fervent verzamelaar van Herend porselein, die het ontwerp in 1930 introduceerde.

Het ontwerp: Oorspronkelijk Apponyi of Chinese Bouquet?

Het Chinese Bouquet patroon, oorspronkelijk bekend als ‘Apponyi’, is een afgeleide van het legendarische ‘Indian Basket’ ontwerp. Het kenmerkt zich door een gedetailleerd bloemmotief, geïnspireerd op de traditionele Aziatische bloemenschilderkunst. De delicate bloemen, omringd door sierlijke bladeren, creëren een harmonieus en verfijnd geheel. Elke penseelstreek is met de hand aangebracht door meester-schilders, wat zorgt voor een uniek en persoonlijk tintje aan elk stuk. Het servies is in een aantal kleuren te verkrijgen Vert (AV) (groen), blauw (AB) Purple (AP) (paars purple, of raspberry), Maroon / Orange (AOG) (oranje bruin) en de zeldzame Multi colour variant (AF)

Vakmanschap en kwaliteit, dat is waar Herend servies voor staat

Het Herend Apponyi – Chinese Bouquet servies wordt met de grootste zorg en precisie vervaardigd. Het productieproces omvat diverse stappen, waaronder het modelleren, bakken, glazuren en met de hand beschilderen van het porselein. Elk stuk wordt streng gecontroleerd op kwaliteit om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoge standaarden van Herend. Dit ambachtelijke proces resulteert in porselein dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en functioneel.

Gebruik en verzamelwaarde

Het Herend Apponyi – Chinese Bouquet servies is meer dan alleen om de tafel mee te dekken; het is bijna kunst. Dit servies is perfect voor formelere gelegenheden, maar staat ook bij een mooi diner met vrienden fantastisch en is zeker een conversatie starter op tafel. Het biedt een vleugje aristocratische charme en verfijning aan elke tafelsetting. Bovendien is Herend porselein zeer gewild onder verzamelaars. De waarde van deze stukken neemt in de loop der jaren vaak toe, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke porseleincollectie.

Het Herend Apponyi – Chinese Bouquet servies belichaamt de perfecte mix van traditie, kunst en vakmanschap. Elk stuk is een meesterwerk op zich, met de hand vervaardigd door de beste vakmensen in de industrie. Of u nu een fervent verzamelaar bent of op zoek bent naar het perfecte servies voor bijzondere gelegenheden, Herend biedt een onvergelijkbare elegantie en een tijdloze schoonheid die generaties lang gekoesterd zal worden.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis, het vakmanschap en de unieke ontwerpen van Herend porselein, nodigen wij u uit om onze uitgebreide collectie te verkennen en de tijdloze pracht van Herend zelf te ervaren.