Herend Rothschild bird servies

De familie Rothschild was de rijkste familie ter wereld rond 1800 stamt af van Mayer Amschel Rothschild, die in de jaren zestig zijn bankactiviteiten begon. In de jaren 1800 had de familie het grootste privé-fortuin ter wereld. Verschillende lijnen van de Oostenrijkse tak werden verheven in de adelstand en een andere lijn uit de Britse tak kreeg de titel van Baron en Barones. Na de 19e eeuw is de rijkdom van de familie gedaald, maar de Rothschilds zijn nog aanwezig in de wereld in verschillende terreinen, zoals financiën, energie, onroerend goed, landbouw en niet te vergeten de wijn.

De historie van Herend Rothschild bird servies

Het verhaal over het decor is als volgt, mevrouw Rotschild nam het naar verluidt niet altijd even nauw met de huwelijkse trouw en tijdens een van haar escapades verloor zij een collier. Enkele dagen later vond een van de tuinmannen het collier bij de vogels die ermee aan het spelen waren en het “gevonden” hadden in de tuin. Op basis van dit verhaal zou Herend het decor hebben bedacht. Wat er van waar is weet niemand meer, maar het is een mooi verhaal.
Toen de familie het decor zag werd men onmiddellijk verliefd op het vogelpatroon van Herend Rothschild porselein. Zij bestelden het gehele servies uit de collectie in 1850. De leden van de familie Rothschild waren belangrijke klanten een soort van beschermheren van Herend. Het vogelpatroon werd in 1861 Rothschild decor genoemd ter ere van de familie.

Het diverse patroon bestaat uit 12 verschillende vogelparen, en het is het favoriete patroon van veel natuurliefhebbers. De geschilderde vogels symboliseren relaties en liefde. Het vogelpaar en de kleurrijke vlinders en kleine insecten verspreid over het porselein geven een echte natuurlijke omgeving weer. Een ander feitje wat betreft het decor: Prinses Lady Diana koos ook voor het Rothschild decor tijdens het huwelijk met Prins Charles. Blauw en groen zijn de meest populaire kleuren van het decor.